Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kremrole

Potřebné přísady:
  • 400g hladké mouky
  • 1/4 lžička soli
  • 250g másla
  • 200g zakysané smetany krémové
  • máslo na potření trubiček
  • vejce na potření kremrolí

Sníh do kremrolí

  • 190g cukru krupice
  • 1/2vanilkového cukru
  • 3 bílky
  • 50g vody
Postup přípravy:

Těsto

  1. Zpracujeme těsto a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Vyválíme plát silný asi 1,5 mm a jestli-že máme střední trubičky, tak si nařežeme pruhy široké 2 cm a dlouhé asi 20 cm. Pruhy natočíme na máslem namazané trubičky a těsto točíme přes sebe.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut.
  3. Budeme mít asi 50-56 středně velkých korpusů.

Sníh

  1. Bílky se šlehají s 1/3cukru,ostatní cukr se svaří s vodou na 115*C(nechat chvilku vařit)a zvolna se zalévá do vyšlehaných bílků, pak se přidá do vanilkový cukr a volnějším došleháním se získá pevný krém, tím poté naplníme kremrole, pocukrujeme a máme hotovo, přeji dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

TOPlist