Kremrole
Potřebné přísady:
- 400g hladké mouky
- 1/4 lžička soli
- 250g másla
- 200g zakysané smetany krémové
- máslo na potření trubiček
- vejce na potření kremrolí
Sníh do kremrolí
- 190g cukru krupice
- 1/2vanilkového cukru
- 3 bílky
- 50g vody
Postup přípravy:Těsto
- Zpracujeme těsto a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Vyválíme plát silný asi 1,5 mm a jestli-že máme střední trubičky, tak si nařežeme pruhy široké 2 cm a dlouhé asi 20 cm. Pruhy natočíme na máslem namazané trubičky a těsto točíme přes sebe.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut.
- Budeme mít asi 50-56 středně velkých korpusů.
Sníh
- Bílky se šlehají s 1/3cukru,ostatní cukr se svaří s vodou na 115*C(nechat chvilku vařit)a zvolna se zalévá do vyšlehaných bílků, pak se přidá do vanilkový cukr a volnějším došleháním se získá pevný krém, tím poté naplníme kremrole, pocukrujeme a máme hotovo, přeji dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuLucie Š.
Mohlo by se Vám líbit