Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, citronovou šťávu a vmícháme jogurt. Želatinový ztužovač vymícháme metličkou ve vlažné vodě a podle návodu na sáčku vmícháme do jahod. Ze smetany ušleháme šlehačku a zlehka ji vmícháme od krému.
Dortovou formu průměr 24 cm s pečícím papírem na dně poklademe piškoty a střídáme vrstvy krému a piškotů až do spotřebování surovin. Končíme krémem. (Také můžeme spodní vrstvu piškotů nahradit drcenými sušenkami promíchanými s rozpuštěným máslem a natlačenými na dno formy, po ztuhnutí pokračujeme ve vrstvení.) Dort dáme do ledničky na několik hodin ztuhnout.
Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, nalijeme na krém a necháme ztuhnout. Vrch ozdobíme šlehačkou, pokud jsme si jí odložili trochu stranou.
Dort uložíme do ledničky a druhý den odstraníme rám formy a podáváme.