Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Makovec by Romča

Potřebné přísady:
  • 2 1/2 hrnku polohrubá mouka
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/4 hrnku rozehřáté máslo
  • 1 hrnek mletý mák
  • 2ks celá vejce
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1ks vanilkový cukr
  • špetka soli
  • kůra z poloviny citronu
Postup přípravy:
  1. Vejce rozšleháme s vejci a přidáme všechny ostatní suroviny, promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme cca 25-30minutek. Zkusíme špejlí a pokud nelepí necháme vychladit. Posypeme cukrem moučka.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

TOPlist