Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rosa Cheese Cake

Potřebné přísady:

150g sušenek

80g másla

Náplň:

300g riccoty

2 vejce

150g cukru

3 lžičky pomerančového likéru - nejlépe Cointreau

3 plátky želatiny

200g šlehačky

Želatina:

200g čerstvých jahod

2 lžíce cukru

1 lžíce pomerančového likéru

2 plátky želatiny

Postup přípravy:
  1. Rozmixujeme jahody s curkem a přidáme změklou želatinu a likér. Vše zahřejeme aby se nám rozpustila želatina. A nalijeme do formiček.
  2. Vyšleháme dva žloutky se 100g cukru a spojíme. Potom přidáme riccotu a 50g cukru. Želatinu rozehřejeme a přidáme ke směsi s riccotou. Nakonec přidáme bílky ušlehané na sníh a oslazenou šlehačku.
  3. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Silikonové formičky naplníme nejdříve želatinou a pak krémem a navrch dáme sušenku. Dáme do lednice chladit nejlépe do druhého dne.
  4. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Snídaňový koláč "Co dům dal"

Snídaňový koláč "Co dům dal"

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Obrázek Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

TOPlist