Hledat
Filters

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Potřebné přísady:
  • 4 tenke platy strudloveho cesta (cca 200)
  • 150 g roztopeneho masla
  • tuk na vymazanie plechu
  • praskovy cukor na posypku
  • Plnka :
  • 120g horka cokola
  • 120g mliecna cokolada
  • 120 g biela cokolada
  • 230g roznych orechovych jadier (ja som mala pekanove, vlasske, kesu)
  • 3 PL javorovy sirup
Postup přípravy:
  1. Ruru zapneme na 190 stuponov.
  2. V robote posekame orechove jadra…nie na uplne hladko.
  3. Cokoladu zmiesame a tiez ju posekame ako jadra.
  4. Polozime si na cistu utierku prvy plat filla cesta, potrieme ho roztopenym maslom,
  5. pofrkame lyzicou sirupu, posypeme tretinou orechov a tretinou cokolady.
  6. Polozime dalsi plat cesta, potrieme maslom, pofrkame sirupom, posypeme druhou tretinou orechov a cokolady, polozime na to treti plat cesta a postupujeme rovnako ako predtym.
  7. Nakoniec dame posledny stvrty plat cesta.
  8. Boky cesta zahneme dovnutra (aby nevypaduvala plnka) a pomocou utierky zrolujeme. Robime velmi opatrne…cesto je krehke. Mne sa strudla roztrhla durchom….nastastie som mala este jeden balik cesta, tak som to nejako zakamuflovala.. v podstate som tu trhlinu zaplombovala.
  9. Plech pomastime tukom na mieste kde bude strudla lezat a polozime nan strudlu.
  10. Damie piect do vyhriatej rury a pecieme 20 az 25 minut.
  11. Po vychladnuti posypeme cez sitko praskovym cukrom, krajame pilkovym nozom a podavame s vanilkovou zmrzlinou.
  12. Tento mucnik nie je makky, je to fakt ako cokolada.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist