230g roznych orechovych jadier (ja som mala pekanove, vlasske, kesu)
3 PL javorovy sirup
Postup přípravy:
Ruru zapneme na 190 stuponov.
V robote posekame orechove jadra…nie na uplne hladko.
Cokoladu zmiesame a tiez ju posekame ako jadra.
Polozime si na cistu utierku prvy plat filla cesta, potrieme ho roztopenym maslom,
pofrkame lyzicou sirupu, posypeme tretinou orechov a tretinou cokolady.
Polozime dalsi plat cesta, potrieme maslom, pofrkame sirupom, posypeme druhou tretinou orechov a cokolady, polozime na to treti plat cesta a postupujeme rovnako ako predtym.
Nakoniec dame posledny stvrty plat cesta.
Boky cesta zahneme dovnutra (aby nevypaduvala plnka) a pomocou utierky zrolujeme. Robime velmi opatrne…cesto je krehke. Mne sa strudla roztrhla durchom….nastastie som mala este jeden balik cesta, tak som to nejako zakamuflovala.. v podstate som tu trhlinu zaplombovala.
Plech pomastime tukom na mieste kde bude strudla lezat a polozime nan strudlu.
Damie piect do vyhriatej rury a pecieme 20 az 25 minut.
Po vychladnuti posypeme cez sitko praskovym cukrom, krajame pilkovym nozom a podavame s vanilkovou zmrzlinou.
Tento mucnik nie je makky, je to fakt ako cokolada.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptuviz odkaz ma stránky v pravé horní části příspěvku