Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ovocný řez

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 1 sklenička oleje
  • 1 sklenička vlažné vody
  • 1 sklenička cukr krupice
  • 2 skleničky polohrubá mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr/vanilkový lusk

Dále:

  • 500g jahod
  • 1 skleničku cukru
  • 2 zakysané smetany
  • 1 dcl sladké smetany
  • 1 lžíce želatiny
Postup přípravy:
  1. Vejce, olej, vodu, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PP, lehce zamícháme a korpus upečeme.
  2. 500g jahod a 1 skleničku cukru rozmixujeme, lehce zamícháme 2 zakysané smetany a v 0,1 dcl sladké smetany rozpuštěnou želatinu/1lžíci. Masu nalejeme na vychladlý korpus, poklademe vocem a polejeme galaretkou/ovocnou želatinou. Zákusek dáme vytuhnout aspoň na 2 hodiny do lednice.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

TOPlist