Kdo má rád rýžový nákyp,tak mu tohle bude určitě chutnat.Ale ti kdo ho moc nemusí(třeba jako já),tak to extra požitek nebude
Potřebné přísady:
- 200g jahel
- Sul
- 4 vejce
- 150g mouckoveho cukru
- Pul lzicky mlete skorice
- Svestky
- 3 jablka
- Skoricovy cukr
- Maizenu
Postup přípravy:
- Jahly si uvarte na hustou kasi se spetkou soli v 750ml vody.Do vychladle kase zamichejte utrene zloutky s cukrem do peny,skorici a snih z bilku.
- Do vylozene pecicim papirem kulatei formy nalijte cast smesi a pokladte svestkama.Opet prekryjte testem a dejte nahrubo nastrouhana jablka smichane se skoricovym cukrem a maizenou.(Muzete do nich pridat i kapku citronu aby nezhnedla)A opet prilijte zbytek testa.
- Pecte cca pri 180 stupnich tak hodinu.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuPetra Pěnkavová