Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahelník

Kdo má rád rýžový nákyp,tak mu tohle bude určitě chutnat.Ale ti kdo ho moc nemusí(třeba jako já),tak to extra požitek nebude

Potřebné přísady:
  • 200g jahel
  • Sul
  • 4 vejce
  • 150g mouckoveho cukru
  • Pul lzicky mlete skorice
  • Svestky
  • 3 jablka
  • Skoricovy cukr
  • Maizenu
Postup přípravy:
  1. Jahly si uvarte na hustou kasi se spetkou soli v 750ml vody.Do vychladle kase zamichejte utrene zloutky s cukrem do peny,skorici a snih z bilku.
  2. Do vylozene pecicim papirem kulatei formy nalijte cast smesi a pokladte svestkama.Opet prekryjte testem a dejte nahrubo nastrouhana jablka smichane se skoricovym cukrem a maizenou.(Muzete do nich pridat i kapku citronu aby nezhnedla)A opet prilijte zbytek testa.
  3. Pecte cca pri 180 stupnich tak hodinu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

TOPlist