Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablečný krambl (crumble)

Potřebné přísady:
  • 700 g oloupaných jablek bez jádřince
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce cherry (případně rumu nebo podobného alkoholu)
  • 1 lžička skořice

Drobenka:

  • 50 g tmavého cukru
  • 100 g špaldové mouky (nebo třeba celozrnné pšeničné)
  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g másla
  • 1 lžička skořice
Postup přípravy:
  1. Jablka nakrájíme na středně velké kusy, podlijeme vodou, přidáme cherry (rum), skořici a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.
  2. Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smícháme a rukou vypracujeme drobenku.
  3. Podušená jablka přemístíme do zapékací mísy, kterou můžeme předem vymazat máslem, a navrstvíme na ně drobenku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut, dokud nezezlátne povrch. Moučník je sypký, servírovat i konzumovat je nutno lžící / lžičkou, případně zapékat rovnou v menších miskách a servírovat v nich.
  4. Výborný je ještě teplý v kombinaci se zakysanou smetanou!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

TOPlist