Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami
Potřebné přísady:PIŠKOT:
- vejce 4ks
- cukr krupice 200g
- šlehačka 250ml 1ks
- hladká mouka 250g
- prášek do pečiva 1ks
- instantní káva silná vařená 1 hrnek
- rum 5 lžic
KRÉM:
- šlehačka 2ks
- ztužovač šlehačky 2ks
- zakysaná smetana 2ks
- vanilkový cukr 2ks
DÁLE:
- jahody
- mandlové lupínky 1 balíček
Postup přípravy:
- Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošlehneme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme cca 20 min. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem, přimícháme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Část krému oddělíme na zdobení pruhů, zbytek natřeme na piškot a poklademe v řadách jahodami, mezi nimi necháme mezery na ozdobení krémem . Na pánvi opražíme mandlové lupínky nasucho a posypeme pruhy krému. Jsou výborné.
- Šlehačku můžete použít v prášku od Dr. Oetkera, výborně drží tvar, ale je už lehce sladká, takže není nutné pak přidávat vanilkové cukry do zakysanek.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuZita M.
Mohlo by se Vám líbit