Ojíněné brusinky (Jsou pouze na ozdobu, není to 100% nutné)
- 240 ml cideru
- 190 g cukru krystal
- 125 g čerstvých brusinek
- cukr krystal na obalení
Korpus (20 cm v průměru):
- 390 g hladké mouky
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 3/4 lžičky soli
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1,5 lžičky skořice
- 1/2 lžičky hřebíčku
- 1/2 lžičky kardamomu
- špetka mletého pepře
- špetka mletého koriandru
- 170 g másla
- 125 g cukru (krupice, nebo třtinového)
- 3 vejce
- 150 g melasy
- 180 g kysaného podmáslí
Brusinkový kompt:
- 300 g mražených brusinek
- 180 g cukru krupice
- 125 ml cideru
Lemon curd:
- 3 žloutky
- 50 g cukru krupice
- 50 ml citronové šťávy (to je z cca 1,5 citronu)
- 38 g másla
- kůra ze 2 citronů (raději bio)
Mascarpone krém
- 400 g mascarpone
- 100 g cukru moučka
- 100 ml smetany ke šlehání