Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Banánový dort - lehoučký

Potřebné přísady:

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky )

KORPUS

  • 14 dkg cukru
  • 4 žloutky
  • 2-3 lžíce vody
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 7 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 PDP
  • špetička soli
  • sníh ze 4 bílků

KRÉM

  • Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery
  • 6 dkg hrubé mouky
  • 4 dcl mléka
  • 20 dkg másla nebo Hery
  • 20 dkg cukru
  • 3-5 dkg kakaa
  • 2 vejce
Postup přípravy:
  1. KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
  2. KRÉM : uvaříme si kaši z mléka, másla a hrubé mouky ( aby se neudělaly hrudky, dám do kastrůlku vše najednou, máslo už předem rozehřáté - míchám po celou dobu až do zhoustnutí ). Kaše musí zcela vychladnout. Vyšleháme Máslo nebo Heru, cukr, kakao a vejce. Spojíme obě hmoty.
  3. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme ( já abych zbytečně nedrobila, peču si 2 tenčí části, které dám na sebe, takže nic nerozkrajuji ). Pokapeme rumem, potřeme krémem a poklademe podélně rozkrojenými banány. Celý dort potřeme krémem a pomocí zdobícího pytlíku naneseme šlehačku. Zdobíme dle vlastní fantazie - oříšky v čokoládě, lentilky, čokoládové hoblinky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

TOPlist