Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Potřebné přísady:

Drobenka: (používala jsem hrnky o velikosti 250 ml)

  • 100 g másla
  • 1 hrnek polohrubé mouky (asi 170 g)
  • 1/2 hrnku cukru krupice (95 g)
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu (já používám tučný ve vaničce)
  • 200 g zakysané smetany (nemáte-li dejte jogurt a pak použijte o 50 ml méně mléka)
  • 250 ml mléka
  • 1/2 hrnku cukru moučka ( 95 g)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink (prášek)
  • 150 g lesního ovoce (raději s menším podílem kyselého)
Postup přípravy:
  1. Necháme povolit máslo. Pak rukou zapracujeme všechny ostatní suroviny, až je z těsta sypká drobenka. Pokud se vám těsto nehce drobit, ale vypadá spíš jako linecké, přisypávejte postupně vždy vrchovatou lžíci mouky, zapracujte a pokud to stále nestačí, přidávejte dál.
  2. Předehřejte troubu na 180°C (horkovzduch stačí asi 160).
  3. Tvaroh, smetanu a oba cukry rozmícháme v míse. Vanilkový pudink pečlivě rozmícháme v mléce, přilejeme do mísy a spojíme v jednolitou hmotu. Ovoce odstopkujeme, omyjeme, necháme vykapat a pak zlehka zamícháme do tvarohové náplně.
  4. Dortovou formu, nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozprostřeme asi 2/3 drobenky, lehce upěchujeme, zalijeme tvarohovou náplní a podrobíme zbytkem drobenky.
  5. Pečeme 45-60 minut do zezlátnutí drobenky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

Obrázek Křehký bramborový závin s mákem

Křehký bramborový závin s mákem

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist