Crostata alle fragole
Potřebné přísady:Těsto:
- 210 g hladké mouky
- 100g másla
- 3 žloutky
- 100 g cukru moučka
- špetka soli
- citronová kůra z 1 citronu
- 1/3 prášku do pečiva
- hrst rozemletých mandlí
Náplň:
- máslo na vymazání formy
- vanilkový lusk
- 3-4 dl mléka
- 2 žloutky
- 50 g moučkového cukru
- 50 g maizeny (kukuřičný škrob)
- jahody
- jahodový džem
Postup přípravy:
- Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme v předehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout.
- Náplň: Mléko ochutíme vanilkovými semínky a ohřejeme. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijeme mléko a směs budeme míchat na vodní lázni, dokud nezhoustne.
- Na vychladnutý korpus nalijeme náplň. Jahody necháme v celku a vyskládáme je navrch. Marmeládu necháme chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala a pomažeme jí špičky jahod.
- Podotýkám že v originále mají být špičky jahod nahoře, já jsem je otočila protože mnoho krásy nepobraly, ale chuťově jsou fajn a tak se mi nechtělo běžet pro jahody co jsou na pohled pěkné a mohou být tak jak mají.
- Zdroj s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit