Postup přípravy:
- Ušleháme si 3 žloutky se 100g cukru moučka do bílé pěny, přidáme 50ml oleje a přitom pořád šleháme…pak 50ml vody a zase pořád šleháme. Pak už jen vařečkou opatrně vmícháme 120g pol. mouky, nakonec sníh ze 3 bílků. Pekla jsem na 175, čas nevím, hlídám si barvu a pevnost. nebo aby se těsto nelepilo na špejli. Forma 26cm. Krém: dohromady jsem vyšlehala 250g mascarpone, 200ml šlehačky, cukr podle chuti, když to bylo trošku pevné přidala jsem pastu koupenou v dortisimu s příchutí lesního ovoce, tak 2-3 lžičky a šlehala ještě dotuha. Natřela na dort a po stuhnuti krému v lednici jsem přidala jahody, maliny a borůvky, zalila želatinou a postupovala podle návodu na sáčku.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuHanka Soudná