Hledat
Filters

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250 g půlených sušených švestek
  • rum
  • 20 g kakaa
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • 170 g cukru krupice
  • 100 ml horké vody
  • 4 bílky
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička skořice
Postup přípravy:
  1. Švestky namočíme na 30 minut do rumu. Do kastrůlku nalámeme čokoládu, přidáme kakao, máslo a 140 g cukru, zalijeme horkou vodou a pomalu zahříváme, až je směs hladká. Z bílků vyšleháme pevný sníh, přišleháme 30 g cukru. Lžící vmícháme prosátou mouku se skořicí a jemně přimícháme vlažnou čokoládovou směs. Těsto nalijeme od dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem, poklademe švestkami a pokapeme zbylým rumem. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 40 minut. Vychladlý koláč podáváme s kopečkem šlehačky, výborný je i se zakysanou smetanou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist