Zamotané Koláče
Potřebné přísady:
- 500g hladké mouky
- 40g droždí
- 50g cukru krystal
- 250ml vlažného mléka
- 75g změklého másla
- špetka soli
- 1 celé vejce
- citronová kůra
Náplň:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce cukru
- švestky, jahody, meruňky, broskve
- trochu rozpuštěného másla na potření.
Postup přípravy:
- Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto,(nebo vypracujeme ručně) stačí nechat kynout 45 minut. Uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru (pudink musí být hustější) Pak těsto dáme na vál a rozválíme na obdélník.
- Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin. Ten rozkrájíme na 1,5-2 cm silné šneky a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek, do důlku dáme trochu pudinku (může být i tvarohová náplň) a na něj položíme půlku meruňky ( švestky, jahody ,borůvky). Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 25 minut. Ještě teplé pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarie V.
Mohlo by se Vám líbit