Jahodová bublanina
Potřebné přísady:
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru (třeba moučka nebo krupice)
- ½ hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky (možná trošku více)
- 1 prášek do pečiva
- ovoce
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také chvíli šleháme. Následně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, nebo jak je kdo zvyklý. Nahoru na těsto poklademe jahody, třešně, broskve…prostě kdo co má rád a je zrovna po ruce a upečeme v troubě na 180-200 stupňů asi 20 minut.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit