Děrovaná buchta
Potřebné přísady:
- 200 g cukru písek
- 2 vejce
- 4 dl mléka
- 1 cukr vanilka
- 10 lžic oleje
- 1 prášek do pečiva
- 500 g polohrubé mouky
- (můžeme přidat ořechy,mandle,rozinky ale pak snížíme o toto množství mouku)
Krém:
- 1 máslo (Hera)
- 100 g cukr moučka
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce mléka
- 1 ledové kaštany (nebo 50 g čokolády na vaření)
Postup přípravy:
- Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C do růžova - asi 25 min. Necháme vychladnout. Na krém umícháme máslo s cukrem a kakaem a přidáme v mléce rozpuštěnou teplou čokoládu. Šleháme, až vznikne řídký krém. Pak obráceným koncem vařečky naděláme hustě díry do vychladlé buchty (nemusí být studená) a krém pomalu a pečlivě zatíráme po povrchu do vzniklých děr. Nakonec můžeme posypat ořechy nebo mandlemi a dáme vychladit.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit