Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Obrázek Indiáci s Vitacitem podle Jany

Indiáci s Vitacitem podle Jany

TOPlist