Jogurtovka tygrovaná
Potřebné přísady:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru (používám jemný, světlý třtinový)
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 300 ml jogurtu (přiznávám se, dala jsem řecký smetanový)
- lžíce rumu (ano, už zase)
- prášek do pečiva (bezfosfátový)
- vanilkový extrakt
- trocha strouhané citronové kůry + šťáva z půlky citronu
- kvalitní kakao (asi 2 vrchovaté lžíce)
- tuk na vymazání formy
- strouhanka na vysypání formy
- moučkový vanilkový cukr
Postup přípravy:
- Vejce vyšleháme ručně s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt, citronovou šťávu a kůru.
Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
- Těsto rozdělíme na dvě půlky, do jedné přidáme kakao. Kdyby se nám těsto zdálo být moc husté, dáme ještě trochu mléka. Do vymazané a vysypané formy lejeme střídavě obě těsta tak, aby bábovka byla pěkně tygrovaná.
- Mám dosti nízkou formu, takže letokruhy se mi nedaří, tygrování ano. Pečeme v troubě při 180°C necelou hodinu. Těsto zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chvilku odpočívat a potom vyklopíme.Po vychladnutí zdobíme moučkovým cukrem s pravou vanilkou.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuPivli
Mohlo by se Vám líbit