Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 150g másla
  • 1 vejce
  • 150g cukru
  • 8 lžic medu
  • 370g hladké mouky
  • prášek do pečiva

Krém:

  • 1 obyčejné Salko
  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač za studena
  • cca 150g drobečků z těsta
Postup přípravy:
  1. Jsou pro všechny, kteří milují moučníky z medu -jsou vynikající, měkké a naprosto žrací. Měla jsem co dělat, abych alespoň nějaké vyfotila… Není to klasický medovník, proto je k jídlu hned a není potřeba ho nechávat ulehávat.
  2. Rozpustíme máslo a smícháme s medem, vejcem a cukrem. Nakonec přidáme mouku s prdopečem. Nejraději vytvaruji rukou a pak dovyválím rovnou na plechu malým válečkem. Toto těsto je na malý plech. Pečeme při 170°C asi 15 minut. Odkrojíme okraje a později použije do těsta a na ozdobu.
  3. Když se těsto peče, připravíme si krém. Smícháme zakysanou smetanu a obyčejné Salko. Pak se přidají drobečky a promíchá se.Připravíme si podle návodu ztužovač za studena (do 100ml vody zašleháme pytlík ztužovače) a ihned nalijeme do krému. Může se použít i želatina v plátkách, ale s tím víc práce. Nějaké drobečky si nechte na ozdobu!
  4. Krém se natře na placku. Zbytek drobečků s těsta smícháme s rozdrcenými oříšky a nasypeme na krém. Dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Obrázek Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

TOPlist