Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ausburské řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL mléka
  • 1 prášek do pečiva

NÁPLŇ:

  • 500 g tvarohu v kostce
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 3 PL rozpuštěného másla

DÁLE:

  • čokoládová poleva
Postup přípravy:
  1. Náplň: Z bílků ušleháme pevný sníh. Ostatní suroviny smícháme nebo krátce prošleháme, lehce vmícháme sníh.
  2. Na vále vypracujeme těsto, rozpůlíme, jeden díl rozválíme na vymazaném plechu 30 x 40 cm a potřeme tvarohovou náplní. Druhý díl rozválíme na pečícím papíře, přiklopíme na náplň a sundáme papír. Pečeme na 180°C 25 – 30 minut.
  3. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou, pocákáme bílou polevou a promícháme.
  4. Řezy jsou nejlepší čerstvé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Obrázek Tvarohové knedlíky s jahodami by Romča

Tvarohové knedlíky s jahodami by Romča

TOPlist