Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Banánové sušenky

Potřebné přísady:
  • 1/2 hrnku čerstvého másla (pokojová teplota)
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vejce
  • 1 hrnek rozmačkaných banánů (cca 2 ½ velké banány)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 hrnky mouky
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového květu nebo muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 hrnek ořechů (vlašské ořechy nebo čokoládové lupínky jako jemnější alternativa)
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Smíchejte máslo a cukr. Přidejte vejce a míchejte.
  2. V misce smíchejte rozmačkané banány a jedlou sodu. Nechte odležet po 2 minuty. Jedlá soda bude reagovat s kyselinou v banánech, sušenky tak budou krásně nadýchané.
  3. Smíchejte banánovou směs s máslovou směsí. Vmíchejte mouku, sůl a koření (prosít) a dobře těsto promíchejte.
  4. Do těsta dejte ořechy, chcete-li tak i čokoládové lupínky. Pokládejte na plech s pečícím papírem. Pečte 11-13 minut dozlatova. Nechte vychladnout na kovové mřížce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Obrázek Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

TOPlist