Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Květinové koláčky s nápní

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 100 ml majolky
  • 500 g hladké mouky
  • 42 g čerstvého droždí

Náplně musí být husté, nejlépe se hodí maková, ořechová nebo kokosová. Na vnitřek květiny můžete použít tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem, 1žloutkem, moučkovým cukrem dle chuti, citron.kůrou a doprostřed tvarohovové středu třeba kousek ovoce nebo džemu.

Postup přípravy:
  1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme ho v teple vykynout.
  2. Těsto potom rozdělíme na zhruba 16 stejných kousků (případně jiný počet, podle toho jak chceme mít kytičky velké).
  3. Z každého kousku utvoříme placku, dáme lžíci ořechové, kokosové nebo makové náplně, zabalíme a zformujeme kulatý bochánek. Dlaní ho smáčkneme na placato a ostrým nožem uděláme 8-10 zářezů směrem od středu ven.
  4. Nařezané placky položíme na plech a každý dílek pootočíme tak, aby byla náplň nahoře.(viz.foto)
  5. Potom můžeme doplnit tvarohem do středu a kouskem ovoce nebo lžičkou marmelády dle chuti.
  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme do zrůžovění asi 15-20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

TOPlist