Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dýňový perník

Potřebné přísady:
  • 100g špaldová mouka
  • 100g polohrubá mouka
  • 60ml olej
  • 250g dýně Hokkaidó
  • 140g cukr
  • hrst ořechů nadrobno
  • polévková lžíce perníkové kořeni
  • prášek do perníku
  • lžíce rumu
  • Na polevu
  • 45ml smetana ke šleháni
  • 50g čokoláda kvalitní alespoň 60%
  • cukr moučka
Postup přípravy:
  1. Dyni nastrouháme, přidáme vejce, olej, cukr a promícháme. Mouky smícháme dohromady s práškem do perníku a perníkkvým kořením a prosijeme ke směsi. Přidáme vše ostatní zamícháme a pečeme.
  2. Ve vědomi lázni nahrwjeme smetanu, prodáme čokoládu a cukr a vyšleháme. Dáme na perník. Můžeme promazat perník ještě marmeládou. Já dávám bokem na talířek.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

TOPlist