Dýňový perník
Potřebné přísady:
- 100g špaldová mouka
- 100g polohrubá mouka
- 60ml olej
- 250g dýně Hokkaidó
- 140g cukr
- hrst ořechů nadrobno
- polévková lžíce perníkové kořeni
- prášek do perníku
- lžíce rumu
- Na polevu
- 45ml smetana ke šleháni
- 50g čokoláda kvalitní alespoň 60%
- cukr moučka
Postup přípravy:
- Dyni nastrouháme, přidáme vejce, olej, cukr a promícháme. Mouky smícháme dohromady s práškem do perníku a perníkkvým kořením a prosijeme ke směsi. Přidáme vše ostatní zamícháme a pečeme.
- Ve vědomi lázni nahrwjeme smetanu, prodáme čokoládu a cukr a vyšleháme. Dáme na perník. Můžeme promazat perník ještě marmeládou. Já dávám bokem na talířek.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit