Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou
Potřebné přísady:
- 125g sýru Philadelphia
- 250 ml šlehačky
- 75g bílé čokolády
- 50g cukru
- 16g plátkové želatiny
- 2 - 3 lžíce mléka
- třešňová marmeláda
Postup přípravy:
- Želatinu dáme změknout podle návodu a vyšleháme si zatím sýr Philadelphia s cukrem. Rozpustíme si čokoládu s dvěma lžíce mléka. Do vyšlehaného sýra si přidáme změklou želatinu, smetanu na šlehání a rozpuštěnou čokoládu.
- Třetinu směsi nalijeme do formy a přidáme třešňovou marmeládu a promícháme. To kvůli tomu aby se nám směs obarvila. Teď dáme do chladničky asi na deset minut a nebo do mrazáku :-)
- Jdeme na druhou vrstvu - na první vrstvu co jsme vyndali z lednice natřeme marmeládu asi jeden centimetr vysokou a dáme znovu do chladničky a nebo do mrazáku cca na 10 minut.
- Takto uděláme tři vrstvy krému a dvě vrstvy marmelády a necháme ztuchnout v chladničce nejlépe 24 hodin. Pokud nemáte rádi třešňovou marmeládu, můžete použít jinou podle vlastní chuti a nebo zásob v domácnosti.
- Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit