Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a mlékem. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nasypeme do ní sušenkovou směs a lžící upravíme tak, abychom vytvořili stejně silnou vrstvu podél stěn formy. (Neumačkáme moc silně, spíš jen mírně, aby nebyly stěny hřbetu moc tvrdé a moučník by se pak hůř krájel.) Dáme na chvíli do ledničky ztvrdnout.
Maliny povaříme s cukrem a přepasírujeme. Všechny plátky želatiny necháme nabobtnat v hodně studené vodě. 3 plátky lehce vymačkáme a rozpustíme je v ještě teplé malinové šťávě.
Další 3 plátky rozpustíme ve 3 lžících vody a vmícháme je k rozmíchanému tvarohu se zakysanou smetanou s cukrem.
Do důlku ve formě nalijeme trochu tvarohové náplně, poklademe piškoty, nalijeme malinovou náplň, přidáme čerstvé maliny, doplníme zbývající tvarohovou hmotou, opatrně přikryjeme celými sušenkami a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník překlopíme na tác, odstraníme fólii a pocákáme čokoládou. Krájíme nožem pilkou.