Korpus z kakaa - úspornější varianta:
- (do formy 22cm v průměru)
- 6 větších vajec
- 220 g cukru krupice
- 90 g rostlinného oleje
- 100 g hladké mouky
- 70 g hrubé mouky
- 50 g kakaa
- 7 g prášku do pečiva
Korpus z čokolády (dražší varianta, vláčnější korpus):
- 180 g hořké čokolády (min. 50% kakaa)
- 6 vajec
- 100 g cukru krystal nebo krupice
- 125 g másla
- 125 g cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 125 g hladké mouky
- špetka soli
Meruňková glauzura:
- 400 g meruňkové marmelády
- 30 ml rumu
Poleva:
- 65 ml vody
- 100 g cukru krystal
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- Předehřejeme si troubu na 185°C (horkovzduch na 165°C).