Postup přípravy:
- Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo se sádlem a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na díly a každý z těchto dílů těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuLucie Škodová