Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

České buchty

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 30g droždí
  • 80g cukru
  • 1 vanilkový cukru
  • 1/4l mléka
  • 2 žloutky
  • 60g másla
  • 60g sádla
  • špetka soli
  • citronovou kůru

Tvarohová náplň:

  • 1 vanilkový pudink
  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • osladit dle chuti
Postup přípravy:
  1. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo se sádlem a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na díly a každý z těchto dílů  těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Jednoduché ovocné řezy a moc dobré

Jednoduché ovocné řezy a moc dobré

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

TOPlist