PIŠKOTY - K bílkům přidáme vodu a sůl a ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme cukr. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a skořici a opatrně smícháme. Upečeme 2 piškoty ( na pečícím papíru ).
Než piškoty zchladnou, připravíme si smetanovou náplň - ušlehanou šlehačku smícháme se zakysanými smetanami, cukrem a skořicí. Rozetřeme na piškot a přikryjeme druhým piškotem.
Oloupaná jablka rozkrájíme na malé kousky a s cukrem, citronovou šťávou a skořicí dusíme, aby jablka zvláčněla - pozor - nedusit až do rozpadnutí ( množství cukru a citronu volíme dle chuti - já dávám tak 6 vrchovatých lžic cukru a 2 citrony ). 2/3 jablek rozprostřeme na vrchní piškot. Zbytek jablek necháme úplně rozvařit a rozmixujeme na kaši. Hmotu doplníme do 1l vodou, přivedeme k varu a přidáme vanilkové pudingy rozmíchané v 0.2l vody. Povaříme, aby vznikl tuhý jablkový puding. Puding nalijeme na jablka a necháme ztuhnout.
PODÁVÁME CHLAZENÉ !!!
Je to VYNIKAJÍCÍ, dělávám to pro návštěvy a vždycky se oblizují až za ušima :-)