Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pražský koláč ve tvaru donutek

Potřebné přísady:

Tentokrát jsem vymyslela Pražský koláč ve tvaru donutek, lépe se jí a při jeho konzumaci neteče tolik krém ven.

  • 200g polohrubé mouky
  • 100g špaldové mouky
  • 15g droždí
  • 200ml kysané
  • 250g hladké mouky
  • smetany
  • 100ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • špetka soli

Na náplň:

  • 2 sáčky
  • vanilkové pudinky
  • 600ml mléka
  • 250g másla
  • 3 vrchovaté lžíce
  • cukru
  • 1 žloutek

Na drobenku:

  • polohrubá mouka
  • skořice
  • cukr
  • olej

Ostatní:

  • vejce na potření a
  • papír na pečení
Postup přípravy:
  1. Ingredience na těsto dám do pekárny, zapneme program na umíchání a vykynutí těsta, nebo můžeme těsto klasicky vymíchat a nechat kynout pod čistou utěrkou, až zdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí vytvarujeme koláčky v podobě donutek, tedy s dírkou uprostřed, vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a nechám nakynout
  2. Koláčky potřeme vejcem a drobenkou připravenou z mouky, cukru, oleje a skořice. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min. Vychladlé koláče prokrojíme a plníme pudinkovým krémem, který připravíme podle návodu na obalu. Nakonec koláče pocukrujeme a můžeme podávat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

TOPlist