Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pražský koláč ve tvaru donutek

Potřebné přísady:

Tentokrát jsem vymyslela Pražský koláč ve tvaru donutek, lépe se jí a při jeho konzumaci neteče tolik krém ven.

  • 200g polohrubé mouky
  • 100g špaldové mouky
  • 15g droždí
  • 200ml kysané
  • 250g hladké mouky
  • smetany
  • 100ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • špetka soli

Na náplň:

  • 2 sáčky
  • vanilkové pudinky
  • 600ml mléka
  • 250g másla
  • 3 vrchovaté lžíce
  • cukru
  • 1 žloutek

Na drobenku:

  • polohrubá mouka
  • skořice
  • cukr
  • olej

Ostatní:

  • vejce na potření a
  • papír na pečení
Postup přípravy:
  1. Ingredience na těsto dám do pekárny, zapneme program na umíchání a vykynutí těsta, nebo můžeme těsto klasicky vymíchat a nechat kynout pod čistou utěrkou, až zdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí vytvarujeme koláčky v podobě donutek, tedy s dírkou uprostřed, vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a nechám nakynout
  2. Koláčky potřeme vejcem a drobenkou připravenou z mouky, cukru, oleje a skořice. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min. Vychladlé koláče prokrojíme a plníme pudinkovým krémem, který připravíme podle návodu na obalu. Nakonec koláče pocukrujeme a můžeme podávat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

TOPlist