Jablkový koláč se šlehačkou
Potřebné přísady:
- 6 ks jablka
- 1 ks smetana ke šlehání
- 10 dkg cukr moučka
- 1 lžíce mletá skořice těsto
- 1 ks prášek do pečiva
- 20 dkg cukr moučka
- 20 dkg máslo
- 2 - 3 ks vejce
- 1 ks vanilkový cukr
- 40 dkg hladká mouka
Postup přípravy:
- Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Větší a kyselejší jablka očistíme a nastrouháme.
- Těsto vypracujeme do vymazaného pekáče a zvedneme okraje. Narovnáme na něj 2 - 3 cm vysokou vrstvu strouhaných jablek. Pocukrujeme, posypeme skořicí a pečeme dorůžova.
- Po vyjmutí z trouby nalijeme na horký koláč necelou šlehačku, která se do něj krásně vsákne.
- Jablkový koláč se šlehačkou podáváme vlažný nebo studený.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit