Postup přípravy:
- V miske si do muky urobime jamku kde dáme rozšlahane vajičko s medom a zalejeme to mliekom s roztopenym maslom, Amarettom, vanillou a rozmrvime v tejto tekutej časti droždie.
- Keď kvások napuči, osolime ho a vypracujeme spolu s mukou vláčne cesto.
- Cesto dáme 20 minut odpočivat, aby nabralo objem. Po nadkysnuti ho rozdelime na 12 rovnakych časti. Rozválkame každy kusok na štvorec 15x15cm.
- Na jednej strane si štvorec nadrežeme na okraji cca 5cm od stredu. Ako keď krájate rezance.
- Na opačne strane kde je štvorec cely dáme plnku z višni, jahod, nastruhaneho marcipánu a kory z pomaranča.
- Hrebeň ztočime od plnky ku nadrezanym koncom. Čiže po pretočeni nakrojená čast je na vrchu.
- Je to rychle a lahke :-)
- Pred pečenim potriete vajičkom a pečte 20 minut na 180°C
- Po upečeni pocukrujte a spapajte :-)
- S láskou Mon
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMonika Geciová