Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 180 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 3 PL smetany
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáváme cukr a vyšleháme do tuha. Do sněhu zašleháme rozpuštěné vlažné máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 35 minut. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na polovinu a pak ještě každou část na další polovinu. Změklé máslo vyšleháme s vychladlou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni ve smetanou (můžeme použít 3 smetánky do kávy). Krém necháme chvíli tuhnout v ledničce, pak promažeme všecky díly korpusu a potřeme vrch i boky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

TOPlist