Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 180 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 3 PL smetany
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáváme cukr a vyšleháme do tuha. Do sněhu zašleháme rozpuštěné vlažné máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 35 minut. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na polovinu a pak ještě každou část na další polovinu. Změklé máslo vyšleháme s vychladlou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni ve smetanou (můžeme použít 3 smetánky do kávy). Krém necháme chvíli tuhnout v ledničce, pak promažeme všecky díly korpusu a potřeme vrch i boky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek  Linecký švestkový koláč s ořechy

Linecký švestkový koláč s ořechy

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Obrázek Bílkové řezy s vaječňákem

Bílkové řezy s vaječňákem

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

TOPlist