Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ančovičkové koláčiky

Potřebné přísady:

1 balenie lístkového cesta, 1 konzerva/pohárik ančovičkových rezov, 1 vajíčko, sezam/hrubozrnná soľ

Postup přípravy:
  1. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,3-0,4 cm a vykrojíme z neho kolieska (pri formičke s priemerom 5 cm som vykrojila 36 koliesok).
  2. Na polovičné množstvo koliesok položíme polovicu ančovičky. Rozhabarkujeme vajíčko a natrieme okraje koliesok. Kladieme vždy dve kolieska na seba a okraje stlačením pomocou vidličky spojíme.
  3. Povrch zlepených koliesok potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo len opláchnutý studenou vodou. Pečieme pri teplote 210 C asi 10 až 15 minút na druhej priečke rúry odspodu.
  4. Namiesto ančovičiek môžeme plniť aj sardelovými rezmi.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist