Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Arašídovo-jahodový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g mletých arašídů
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g bílého jogurtu
  • cca 1 a 1/2 hrnku jahod
Postup přípravy:
  1. Nejprve jsem si pomlela arašídy. Smíchala jsem je s pohankovou moukou, práškem do pečiva a sodou. V menší misce jsem rozmačkala vidličkou banán, přidala jsem vejce, agávový sirup, vanilkový extrakt, bílý jogurt a důkladně promíchala. Tekutou směs jsem přelila k suché a důkladně zapracovala. Těsto se mi zdálo příliš tuhé a tak jsem přilila ještě trošku acidofilního mléka. Do silikonové formy jsem nalila polovinu těsta, pokladla jahodami a přelila zbylou půlkou těsta a opět pokladla jahodami. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

TOPlist