Arašídovo-jahodový koláč
Potřebné přísady:
- 100 g mletých arašídů
- 100 g pohankové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 banán
- 1 vejce
- 2 lžíce agáve sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g bílého jogurtu
- cca 1 a 1/2 hrnku jahod
Postup přípravy:
- Nejprve jsem si pomlela arašídy. Smíchala jsem je s pohankovou moukou, práškem do pečiva a sodou. V menší misce jsem rozmačkala vidličkou banán, přidala jsem vejce, agávový sirup, vanilkový extrakt, bílý jogurt a důkladně promíchala. Tekutou směs jsem přelila k suché a důkladně zapracovala. Těsto se mi zdálo příliš tuhé a tak jsem přilila ještě trošku acidofilního mléka. Do silikonové formy jsem nalila polovinu těsta, pokladla jahodami a přelila zbylou půlkou těsta a opět pokladla jahodami. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na zhruba 30 minut.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuviz odkaz
Mohlo by se Vám líbit