Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kakaová roláda

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička jedlé sody
  • 6 lžic polohrubé mouky

Krém:

  • 200ml mléka
  • lžíce polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 kostka másla
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaa.
Postup přípravy:
  1. Těsto: Žloutky s cukrem šleháme cca 10 minut na nejvyšší obrátky do bílé pěny, pak postupně přidáváme sodu, kakao, mouku a pořádně zamícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.Upečené těsto přeložíme na čistou utěrkou, stáhneme papír a opatrně stočíme do rolády.
  3. Krém: V mléku si rozmícháme mouku, kakao, vejce a uvaříme hustou kaši, kterou dáme vychladit. Kaši pak rozdělíme na 2 části.
  4. Do jedné části přidáme 2 vanilkové cukry a 125g másla a vyšleháme do krému. Do druhé části dáme 3 lžíce cukru, 125g másla a kakao, vyšleháme do krému. Po vychladnutí těsto potřeme bílou náplní, pak hnědou, trochu hnědé náplně si necháme na povrch rolády po stočení. Naplněnou roládu stočíme a necháme ztuhnout v chladničce. Podle fantazie můžete ozdobit.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

TOPlist