Kakaová roláda
Potřebné přísady:Těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 2 lžíce kakaa
- lžička jedlé sody
- 6 lžic polohrubé mouky
Krém:
- 200ml mléka
- lžíce polohrubé mouky
- 1 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 1 kostka másla
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa.
Postup přípravy:
- Těsto: Žloutky s cukrem šleháme cca 10 minut na nejvyšší obrátky do bílé pěny, pak postupně přidáváme sodu, kakao, mouku a pořádně zamícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.Upečené těsto přeložíme na čistou utěrkou, stáhneme papír a opatrně stočíme do rolády.
- Krém: V mléku si rozmícháme mouku, kakao, vejce a uvaříme hustou kaši, kterou dáme vychladit. Kaši pak rozdělíme na 2 části.
- Do jedné části přidáme 2 vanilkové cukry a 125g másla a vyšleháme do krému. Do druhé části dáme 3 lžíce cukru, 125g másla a kakao, vyšleháme do krému. Po vychladnutí těsto potřeme bílou náplní, pak hnědou, trochu hnědé náplně si necháme na povrch rolády po stočení. Naplněnou roládu stočíme a necháme ztuhnout v chladničce. Podle fantazie můžete ozdobit.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTeraza M.
Mohlo by se Vám líbit