Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bábovka z Besedy

Potřebné přísady:
  • 2ks vejce
  • 200g cukr krupice
  • 150g ořechů
  • 100g hladké mouky
  • 250ml šlehačka 33%
  • 3/4 prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy, přidáme šlehačku. Vejce s cukrem utřeme do pěny a přidáme do mísy, těsto pořádně promícháme. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a nalijeme do předem vymazané formy, nebo dáme do pekáče a z bábovky je buchta. Pečeme na 170 stupňů cca 30-35 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Recept - Vaříme, pečeme s Bobem a Nikčou - Linecký koláč

Recept - Vaříme, pečeme s Bobem a Nikčou - Linecký koláč

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Obrázek Zapečená vánočka s pudinkem, tvarohem, mandlemi a ovocem

Zapečená vánočka s pudinkem, tvarohem, mandlemi a ovocem

TOPlist