Postup přípravy:
- Troubu zapneme a nastavíme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
- Neprve připravíme těsto. Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty směs připomínající drobenku. Přidáme vejce a vše spojíme v těsto, které prsty vtlačíme do kulaté pečící formy o průměru 25 cm (i po okrajích).
- Na tvarohový krém smícháme tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilková semínka / extrakt.
- V jiné misce ušleháme z bílků a pár zrnek soli pevný sníh a poté do něj zašleháme cukr. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Tvarohový krém nalijeme na těsto ve formě.
- K ozdobení smícháme hnědý cukr se skořicí a mandlovými lupínky a posypeme jimi dort.
- Koláč vložíme do trouby a pečeme 40-50 minut, až je krém pevný. Dezert necháme vychladnout v troubě a pak přesuneme do lednice.
- Řezy podáváme přelité medem nebo javorovým sirupem.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarcela - Pradobroty