Postup přípravy:
- Troubu rozehřejeme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Plech nebo pekáček (25x35 cm) lehce navlhčíme a vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem a vysypeme krupičkou).
- Jednu mandarinku přepůlíme a vymačkáme z ní šťávu. Ostatní mandarinky pečlivě oloupeme (aby na nich zbylo jen minimum bílé dužiny, pokud bychom to neudělali, mandarinky v koláči budou hořké), vyjmeme bílý střed a nakrájíme je na 5 mm silná kolečka.
- Do mísy vložíme povolené máslo, cukr, citronovou kůru a špetku soli a šleháme několik minut do krémové konzistence. Šleháme dál a přidáváme po jednom vajíčka, následně i veškerý tvaroh, šťávu z mandarinky a vanilkový extrakt.
- Krupičku smícháme s práškem do pečiva, přidáme k těstu a naposledy rychle prošleháme do hladka.
- Těsto naneseme na plech a nahoru položíme kolečka mandarinek. Vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut.
- Krájíme a servírujeme vychlazené.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarcela - Pradobroty