Postup přípravy:
- Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháme, tím kypřejší bude těsto, takže nespěchejte!
- Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouu s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
- Na náplň ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus, navrch poklaďte okapané ovoce a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.
- Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte - výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň s mandarinkami a dejte do chladu ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuAnna Ducháčková