Čokoládový dort bez mouky jako peříčko
Potřebné přísady:
- Vejce 6 ks
- Čokoláda na vaření 120g
- Cukr krupice 120g
- Prášek do pečiva 1/2 balíček
Dále:
- Višňová marmeláda Schwartau 1ks
- Šlehačka 2ks
- Ztužovač šlehačky 1ks
- Tyčinky ledové kaštany 1ks
Postup přípravy:
- 6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut.
- Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.
- Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuZita M.
Mohlo by se Vám líbit