Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Čokoládkové puklinky

Potřebné přísady:
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 60g
  • Moučkový cukr 100g
  • Hořká čokoláda nejlépe 75% kakaa 200g
  • Hladká mouka 200g
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Sůl špetka
  • Vanilkový extrakt 1 lžička

Na obalení:

  • Cukr krystal
  • Moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce , lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zpracujeme v těsto. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet. Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8 - 10 minut. Nepřepečte, vysušily by se, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendejte do mísy a můžete je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, zmiznou rychlostí blesku.
  2. cca 50 kusů
  3. Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílo hnědý efekt. Čokoláda je vhodná o obsahu 55% - 75% kakaa. Jsou jednoduché a teplé jsou nej :-)
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Obrázek Kynutý sladký chléb s mákem

Kynutý sladký chléb s mákem

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

TOPlist