Hledat
Filters

Povidloň z Be Be sušenek

Potřebné přísady:

Krém:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 1 balíček Be Be sušenek kakaových (130 g)
  • 1 balíček Be Be sušenek světlých
  • švestková povidla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek 100% tuku
Postup přípravy:
  1. Na každou kakaovou sušenku namažeme povidla a uložíme ji na plech s pečícím papírem, sušenky klademe vedle sebe potřenou stranou nahoru. Balíček vyjde přesně na plech o rozměru 24 x 30 cm.
  2. Ušleháme tvarohy se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry, vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenky ve stejnoměrné vrstvě a povrch uhladíme. Na každou světlou sušenku opět namažeme povidla a sušenky naskládáme na tvaroh tentokrát namazanou stranou dolů.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a sušenky polijeme.
  4. Povidloň necháme proležet do druhého dne v ledničce. Krájíme nahřátým nožem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

4.673
Zobrazit detail Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky
Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

42
Zobrazit detail Jednoduchý makový koláč s ovocím
Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

52
Zobrazit detail Recept - Blesková bábovka bez sněhu
Obrázek Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Zobrazit detail Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty
Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Zobrazit detail Žloutkové řezy s citronovou polevou
Obrázek Perníkový koláč se švestkami a mákem

Perníkový koláč se švestkami a mákem

Zobrazit detail Perníkový koláč se švestkami a mákem
TOPlist