Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Povidloň z Be Be sušenek

Potřebné přísady:

Krém:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 1 balíček Be Be sušenek kakaových (130 g)
  • 1 balíček Be Be sušenek světlých
  • švestková povidla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • kousek 100% tuku
Postup přípravy:
  1. Na každou kakaovou sušenku namažeme povidla a uložíme ji na plech s pečícím papírem, sušenky klademe vedle sebe potřenou stranou nahoru. Balíček vyjde přesně na plech o rozměru 24 x 30 cm.
  2. Ušleháme tvarohy se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry, vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na sušenky ve stejnoměrné vrstvě a povrch uhladíme. Na každou světlou sušenku opět namažeme povidla a sušenky naskládáme na tvaroh tentokrát namazanou stranou dolů.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a sušenky polijeme.
  4. Povidloň necháme proležet do druhého dne v ledničce. Krájíme nahřátým nožem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

TOPlist