Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pistáciový koláč

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 1 hrnček jemného kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžicu kakaa
  • 3/4 prášku do pečiva
  • štipku soli
  • rum

Plnka 1:

  • 3 balíčky pistáciového pudingu
  • 800 ml mlieka
  • 7 lyžíc kryštálového cukru
  • 2 bielky

Plnka 2:

  • 2 pochúťkové smotany
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 šľahačku v prášku
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Na posypanie:
  • Granko
Postup přípravy:
  1. CESTO: Vajcia s kryštálovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny. Za šľahania postupne prilievame mlieko a olej, nakoniec primiešame múku rozmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto dobre premiešame, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút.
  2. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom.
  3. Plnka 1: V 200 ml mlieka rozmiešame pudingy. Zvyšné mlieko zo 6 lyžicami cukru dáme variť a keď začne vrieť, vylejeme doň rozmiešané pudingy a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu zašľaháme tuhý sneh vyšľahaný z bielok a dvoch lyžíc cukru. Horúcu plnku vylejeme na cesto a necháme ju stuhnúť.
  4. Plnka 2: Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na sáčku do tuha a pridáme ju k pochúťkovej smotane a vanilkovému cukru. Premiešame a plnku natrieme na vychladnutú pudingovú plnku. Povrch koláča posypeme grankom.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

TOPlist