Skořicový kringel by Romča
Potřebné přísady:Těsto:
- 250ml mléka
- 50g rozpuštěného másla
- 4 lžíce cukru
- 600g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 1vejce
- špetka soli
Náplň:
- 9 PL cukru
- 3 PL skořice
- 100g másla - (rozpuštěné)
Postup přípravy:
- Do mísy odvážíme mouku a uděláme si důlek do kterého vlijeme odměřené množství vlažného mléka. Do mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Zaděláme těsto, které se nelepí a pořádně vypracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
- Po vykynutí di vyválíme velikánskou tenkou placku. Vyvaluji přímo na kuchyňské lince. Potom potřeme rozpuštěným máslem posypeme cukrem a skořicí.
- Zamotáme jako na štrůdl a překrojíme podélně po celé délce a zamotáme dva díly do sebe a spojíme do kruhu.
- Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem nebo podložkou na pečení. Doba pečení je zhruba 40 min na 160 v horkovzdušné troubě. Ale každý se řiďte raději podle sebe a své trouby jak jste zvyklé.
- Věnec je opravdu velký, pokud nejste velká rodina upravte si dávkování na polovinu.
- Tento kringel je takové obrovský zamotaný trdelník a je nejlepší ještě teplý. Když ho jíme druhý den, nahříváme ho v mikrovlnce. Někdo ho má ale raději vychladlý.
- Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit