Hledat
Filters

Hrušková buchta s jogurtem

Potřebné přísady:
  • 4 hrušky
  • 230 g polohrubé mouky
  • 130 g cukru krupice
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • polovina prášku do pečiva
  • 60 g másla
  • 200 g bílého tučného jogurtu
  • 2 celá vejce
  • 1 citron
  • vrchovatou lžičku mleté skořice, rovnou lžičku mletého anýzu
Postup přípravy:
  1. Hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Máme-li ovoce s nepěknou slupkou, oloupeme ji (osobně bych se přimlouvala za její ponechání, pokud je dobrá). V misce je pokapeme citronovou šťávou, smícháme se skořicí a anýzem a necháme odpočívat stranou.
  2. Mezitím si odvážíme suroviny a ty sypké promícháme společně v míse. Pak přidáme jogurt, vejce a rozpuštěné a prochladlé máslo a všechno dohromady umícháme v řídké těsto. Nakrájené hrušky necháme trochu okapat a vložíme je na dno koláčové formy (ideálně v jedné vrstvě).
  3. Na ně nalijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na střední teplotu do té doby, dokud na špejli neulpívá žádné těsto. Pak formu s buchtou vyndáme a těsto po stranách formy objedeme nožem. Ještě teplou buchtu překlopíme opatrně na talíř (kdo si na to netroufá, lze ji normálně porcovat přímo ve formě).
  4. Zdroj viz odkaz.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist