Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jemná máslová bábovka

Potřebné přísady:
  • 1 máslo- (250gr)
  • 1 smetanu 12%- 200ml
  • 180g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 300g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • citronová šťáva a kůra
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry, postupně zašleháváme žloutky, pak přiléváme smetanu, šťávu a kůru a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Pečeme při 170-180 stupních, já pekla tuto velkou ale nízkou formu 30 minut, zkoušíme špejlí, hotovou pocukrujeme.
  2. Dobrou chuť !!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný chlebíček s borůvkami

Ovocný chlebíček s borůvkami

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Obrázek Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist