Hledat
Filters

Jemná máslová bábovka

Potřebné přísady:
  • 1 máslo- (250gr)
  • 1 smetanu 12%- 200ml
  • 180g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 300g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • citronová šťáva a kůra
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry, postupně zašleháváme žloutky, pak přiléváme smetanu, šťávu a kůru a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Pečeme při 170-180 stupních, já pekla tuto velkou ale nízkou formu 30 minut, zkoušíme špejlí, hotovou pocukrujeme.
  2. Dobrou chuť !!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Zobrazit detail Čokoládový fondant s višňovou omáčkou
Obrázek Koláč v domácí magii -  Čtverný koláč

Koláč v domácí magii - Čtverný koláč

45
Zobrazit detail Koláč v domácí magii - Čtverný koláč
Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

53
Zobrazit detail Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč
Obrázek Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

54
Zobrazit detail Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa
Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

3.52
Zobrazit detail Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste
Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

51
Zobrazit detail Jablečná buchta s čokoládovou polevou
TOPlist