70g mletých pistáciových ořechů (původní recept je s vlašskými ořechy)
moučkový cukr na posypání a mimo to
2 sáčky instantní šlehačky
200ml vychlazeného mléka
250g měkkého vaničkového tvarohu
Postup přípravy:
Opět se mi v lednici "přemnožily" bílky, takže nedělní dezert byl vcelku jasný.
A aby si ho mohl vychutnat i náš alergik, "střihla" jsem si ho včera premiérově z pistácií, ty mu nevadí. A protože je tenhle dezert tak lahodný, jemný a lehounký, "vdechnul" tři kousky než jsem mrkla… :D :D :D
BEZÉ ROLÁDA:
8 bílků (asi 250g), 170g cukru krupice, 70g hladké mouky, 70g mletých pistáciových ořechů (původní recept je s vlašskými ořechy), moučkový cukr na posypání a mimo to 2 sáčky instantní šlehačky, 200ml vychlazeného mléka, 250g měkkého vaničkového tvarohu.
Bílky šlehat do velmi husté pěny, po částech přišlehat cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmíchat mouku s ořechy. Natřít na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypat moučkovým cukrem a péct 12-15 minut na 180 stupňů.
Poté stáhnout i s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavinout a nechat takto vychladnout. Pak rozmotat, natřít náplní a opět srolovat, zároveň při stáčení odstraňovat pečící papír. Nechat zatuhnout v lednici.
Náplň: Do vyšší nádoby nalít velmi studené mléko, vsypat 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošlehat ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašlehat tvaroh.
Doporučuji se také podívat na moji fb stránku viz. odkaz