Kardinálovy řezy
Potřebné přísady:Piškotové těsto:
- 1 celé vejce
- 3 žloutky
- 60 g cukru krupice
- 50 g hladké mouky
Sníh:
- 3 bílky
- 100 g cukru krupice
- trochu strouhaného kokosu
Náplň:
- marmeláda
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanička tvarohu
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a nakonec podle chuti přimícháme kokos.
- Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
- Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nakreslím kolečka a nastříkáme nejdříve ze sněhu kroužky podle předkreslených koleček a ty potom vyplníme piškotovým těstem. Pokud zbude sníh, můžete na polovinu koleček doprostřed udělat špičku. Takto vytvořená kolečka jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 150°C (horký vzduch) asi 10-15 minut dorůžova.
- Vychladlá kolečka sloupneme z papíru, pomažeme troškou marmelády a na polovinu z nich nastříkáme náplň, na kterou přiklopíme druhou polovinu.
- Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
- Je to moc dobré, ale zespoda mi dezerty hodně navlhly, tak příště možná zkusím dezerty udělat na dortové oplatce a asi jen se šlehačkou nebo nechám hodně tvaroh odkapat.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarkéta H.
Mohlo by se Vám líbit